Het gewone leven staat on-hold. Stemmen spreken: “Het is de wereld die in burn-out is gegaan.”
Het zal de wereld inderdaad goed doen: afstand nemen van de stressbronnen die hem uitputten is de eerste stap naar herstel. Dat heeft de wereld goed gezien!
Ik ben geen geoloog, natuurkundige of milieudeskundige. Ik ben hooguit een supporter en sponsor van milieu-organisaties, heb enorme bewondering voor de activisten op de barricades en loop om de … jaar een protestmars mee.
Dus: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest!’
Ik vraag me volgende zaken af:
- Wat doet dat met ons als mens, zo’n lockdown? Wat zal het met ons gedaan hebben na meerdere weken?
- Hoe zullen we de draad terug oppikken? Wíllen we überhaupt diezelfde draad nog oppikken?
- Is het waar dat we ons meer zullen bezinnen? Dat we achteraf andere prioriteiten zullen stellen? De natuur buiten én in onszelf de aandacht geven die het verdient? Meer ons gezond boerenverstand laten spreken (lees: voelen)? Back to basics? Eindelijk definiëren wat écht belangrijk is voor ons en ernaar leven? Meer stilstaan, of op z’n minst verlangzamen?
- En voor mezelf: “Hoe kan ik als coach mensen in stress en in rouw hierin nog meer erkenning, herkenning en ondersteuning geven? Mijn missie zet ik nu met nóg meer passie verder!
“Een goede gezondheid!,” we hebben het vast allemaal in januari een paar keer gewenst.
Dit zullen we wellicht niet meer zo losjes, uit gewoonte, omdat het hoort, bij gebrek aan inspiratie, … zeggen. De ontvanger zal je wens ter harte nemen. Ik althans wel.
Wat betekent de strijd tegen Corona voor Baanbrekend?
De stressreleasewandeling van april is alvast geannuleerd. Deze van 17 mei en 14 juni staan nog gepland. Laten we hopen dat deze kunnen plaatsvinden!
Wil je ook graag in stilte het effect van natuurlijke energie voelen?
Stuur dan een mailtje terug en we zien mekaar om 10.00u in het Kravaalbos te Meldert.
(Maximum 10 deelnemers, dus inschrijven is verplicht.)
In september en oktober organiseer ik een reeks van 4 workshops voor volwassenen met perfectionisme.
Voel je dat vele ‘moetens’ jou belemmeren? Controledrang, bevestigingsdrang of uitstelgedrag die simpele genietmomentjes wegsnoepen? Dan kan dit zeker iets voor jou zijn!
Info vind je ook op https://www.facebook.com/ events/221456729205399/ Inschrijven doe je door een mailtje terug te sturen.
Je onderzoekt het belemmerende én het positieve van perfectionisme in je leven. Je ontdekt welke ‘controleerbare’ aspecten in jezelf leiden tot een hoger geluksgevoel en minder stress.
De reeks van 4 workshops vindt plaats op maandagen 7 en 21 september en 5 en 19 oktober van 9.30u tot 12.00u.Prijs voor de 4 samen is 165,00 euro.
In een klein groepje van max. 8 personen gaan we actief aan de slag met onze ervaringen m.b.t. ons perfectionisme. Waar hebben we last van, op welke gebieden loopt het moeilijk? Maar tegelijkertijd gaan we op zoek naar wat onze kwaliteiten zijn en hoe we balans kunnen krijgen door deze meer in te zetten in ons leven.
De workshops combineren theorie en praktijk, waardoor je meer inzicht krijgt in het patroon via psycho-educatie, tips, ervaringsgerichte oefeningen en handvatten. Je krijgt ook huiswerkopdrachtjes mee.
OPGELET!
Het is geen therapie of individuele coaching. We gaan niet in de diepte. We blijven bij ons thema. We houden het afgegrensd. Uiteraard zullen we wel stilstaan bij wat deze workshops met jou doen en is persoonlijke inbreng een must! Ieder komt met haar/zijn verhaal en dat kan best wel heftig zijn. Het is vooral verrijkend wanneer iedereen haar/zijn inbreng kan en mag hebben, vanuit haar/zijn leven.Werk je in de zorg of het onderwijs met kinderen, jongeren of volwassenen? Ook dan zal dit groepje een meerwaarde zijn voor jou! Namelijk: “Hoe kan ik anders kijken naar de doelgroep waar ik mee werk? Wat heeft een leerling met perfectionisme in de klas vooral nodig? Hoe kan ik “probleemgedrag” anders leren begrijpen vanuit perfectionisme? Hoe ga ik het gesprek met ouders aan? Hoe leg ik hen uit wat ik zie of ervaar? Hoe kan ik met mijn team gaan spreken over wat perfectionisme betekent in onze leefgroep of klas, op school … of hoe kan ik zelf als leerkracht of zorgverlener met perfectionisme patroon overeind blijven in mijn job?”Spreek zeker met je verantwoordelijke over deze workshops en misschien kan je ze binnen jouw werkuren en met facturatie aan jouw organisatie volgen. Ik zorg er samen met jou voor dat je nadien kan terugkoppelen naar jouw team.
Elke zomer organiseer ik een zomerkampje voor (hoogsensitieve) meisjes tussen 9j en 12j.
Een versmelting met mijn uit de hand gelopen hobby:
We maken dan allemaal creaties uit vilt, in al zijn mogelijke vormen. En we leren breien!
Dagen van opperste concentratie en creativiteit bij leuke (gekke ) babbels, afgewisseld met relaxatieoefeningen en spelen in de speelstraat.
Dit jaar was het kampje meteen volzet (bijna alle deelnemers van vorig jaar komen terug! ), waardoor ik besliste er een tweede te organiseren!!
Hiervoor zijn nog 4 plaatsjes vrij.
Van 3 tot 7 augustus (niet op woensdag) maken we een haarband, ‘must haves’ om de kamer op te pimpen, juwelen, … De prijs is 115,00 euro.
Foto’s vind je op https://www.facebook.com/events/508672403169917/ Inschrijven doe je via mail naar workshops.viltage@gmail.com